ПЛАН ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

Национален кръг на състезанието по БДП 09 – 11. 06. 2023 г.

СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ🥈 ЗА ОТБОРА НА ОУ „МАТИ БОЛГАРИЯ“ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ПО БДП
В периода 9-11 юни 2023г., в гр. Ботевград се проведе Национален кръг на състезанието по БДП. На този финален етап от надпреварата във възрастова група 5-7 клас се класираха представители на 20 (двадесет) училища от цялата страна. Отборът на ОУ „Мати Болгария“ в състав: Мелиса Халачева, Нермин Агушева, Преслав Манолов и Александър Христов представиха на висота училището ни както и обл. Стара Загора в оспорваната надпревара. Гордост и повод за възхищение е класирането на отбора ни на престижното второ място, само на 3 точки от отбора на СОУ „Христо Ботев“ гр. Сунгурларе, които са демонстрирали малко по-добри познания на теоретичната част. Поздравления за отбора и ръководителите му! Гордеем се с вас! Запознайте се с момичетата и момчетата от отбора по БДП.

Областен кръг на състезанието по БДП – 29. 04. 2023 г.

На 29.04.2023 г. в ПГМТТ „Никола Вапцаров“, гр. Стара Загора, се проведе областен кръг на Национално състезание по Безопасност на движението по пътищата (БДП). Във възрастова група 5-7 клас състезанието бе между отборите на ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Митьо Станев“ – Стара Загора, СУ „Васил Левски“ – Гълъбово, ОУ „Паисий Хилендарски“ – Раднево и ОУ “ Васил Левски“ – Чирпан. Нашият отбор в състав: Александър Христов от 5 клас, Ванеса Чернева и Преслав Манолов от 6 клас и Мелиса Халачева от 7 клас се представи на висота и завоюва заслужено ПЪРВО място. Поздравления за труда, усилията и себераздаването на екипа, преподаватели и ученици!

На 27 февруари 2023 година се проведе Общински кръг на Националното състезание по БДП. Отборът на ОУ „Мати Болгария“ премери сили в първа възрастова група (5-7 клас) с отборите на СУ „Екзарх Антим I“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Кулата“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“ и ОУ „Паисий Хилендарски“.
Петокласникът Александър Христов, шестокласниците Нермин Агушева и Преслав Манолов, седмокласничката Мелиса Халачева представиха училището ни. Те изпълниха поставените задачи по регламента – теоретична част и практически тест за майсторско и прецизно управление на велосипед.
Представянето им бе оценено от комисията и бе класирано на първо място пред отборите на ОУ „Никола Вапцаров“ и СУ „Екзарх Антим I“.

Правила за безопастност на движението по пътищата – презентация, изготвена от 7А клас при ОУ „Мати Болгария“

Как спазваме правилата в реална среда…

Общински кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата

В проведения на 27.04. 2022 година Общински кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата нашият отбор се класира на второ място след представителите на СУ“Екзарх Антим I“, а на трето място останаха учениците от ОУ“Н.Вапцаров“.
Поздравления за отбора и г-жа Башкехайова!